zondag 12 oktober 2014

Ida mini - de tas die het niet werd

Manlief draagt voor zijn werk altijd een iPad, agenda, pen en telefoon bij zich. Altijd netjes op elkaar gestapeld van auto naar klant en van klant naar auto.
Gedachte van de vrouw: die schat heeft een tas nodig.
Het moest een mannelijk model worden, strak en hoekig, met een mannelijk stof. De stof zag ik bij Marieke. Een prachtig wat stevig katoen met zwaluw-print, dat werd gecombineerd met een rode gabardine.
Het model werd de Ida uit het bekende boek Mijn Tas. Echter, de beschreven Ida's waren erg groot, daarom werd verkleind naar iPad-formaat (21x28x8 cm).

In elkaar zetten was een klusje (daar wordt al voor gewaarschuwd in het boek), niet alleen maakte ik een rekenfoutje ook kon ik niet mijn eigen naaimachine gebruiken (want weg voor onderhoud). Mijn zusje werd beroofd van haar Pfaff, zodat ik toch gewoon kon naaien.

Eenmaal in elkaar zag ik het: geen mannelijke tas. Wederom een mislukt project voor manlief.
De tas voldoet wel aan de eis, al het bovengenoemde past er in, maar ik kan die schat niet met dat tasje op pad sturen.
Toch is het een leuke tas geworden, echter nog zonder bestemming.


8 opmerkingen:

Piepow zei

Een taspatroon vinden dat echt mannelijk is, is niet zo evident denk ik... Mooi is het wel geworden!

Jos zei

Echt zonde, want het is zo'n mooi tasje geworden. Zou het met donkerder kleuren of een ander stofje wel een mannentas worden, of ligt het meer aan de vorm?

Annet Lugtenburg zei

Misschien eens met een stoer jeans stof gaan werken.
Maar het tasje is wel erg mooi geworden.

mANdarien zei

Dan heb jij er nog lekker een supermooie tas bij ! Ik heb al een tijdje stof liggen voor dergelijk project voor de echtgenoot, maar kon tot nu toe niet beslissen over het model. Nu ik deze zie, ga ik niet meer twijfelen denk ik !

Anneleen zei

Niet simpel, naaien voor mannen!
Het is wel een mooie tas. ;-)

Ik maak het zelf nu zei

Ik vind het een super mooie tas,heb het gewone model al zelf gemaakt in appeltjes stof.Misschien jeans of iets met ruiten gebruiken voor je man?

Aurelie E. zei

Prachtig! Mooie stoffenkeuze!

TIALDA zei

Misschien als je de tas nogmaals maakt in zwart of bruin (nep) leer? Dan wordt het een stoer geheel. Of alleen effen stoffen gebruiken in denkere tint?