maandag 8 februari 2016

First time: boxkleed

Een trouwe volgster van mijn blog, vroeg mij of ik ook een boxkleed en een aankleedkussenhoes kon maken.
Tja, nooit eerder gedaan maar natuurlijk wilde ik dat graag proberen voor haar.

Online vond ik deze tutorial om wat inspiratie op te doen voor het boxkleed.
Er werden stofjes uit gekozen bij Stofopzolder.be, een katoentje met cactussen (of cacti?) en een fijne okergele ribstof.
Bij de Ikea bracht manlief een éénpersoonsdekbed mee voor de vulling van het boxleed.

Aangezien spelden niet echt handig is met zo'n dikke dekbed, gebruikte ik eindelijk het Stylefix-plakband dat ik eens bij een bestelling bij Kleurenmix kreeg. Wat een ideaal spul is dat zeg!

Eerst maakte ik beide kanten van het boxkleed uit de stof. De maat moest 97x77 cm, maar ik heb 100x80 cm aangehouden. Het boxkleed komt nog wat omhoog door de vulling en dan is ie precies goed.
Aan de verkeerde kanten van de boven- en onderkant van het boxkleed plakte ik de Stylfix, daarna plakte ik deze op het dekbed, knipte rondom uit en stikte vast. Geen spelden bij nodig en geen verschuivende delen.

Zo had ik een dubbele laag vulling. Om nog wat extra 'poef' te creeeren plakte, knipte en stikte ik nog een derde laag vulling onder het middendeel met de cactussen. Nu heeft het middendeel drie lagen vulling en de randen twee lagen. Heerlijk comfortabel.


Nu volgt vanavond de uitdaging om uit de reststukken een aankleedkussenhoes te halen. Gelukkig heb ik een donkerblauwe katoenfleece meebesteld, eigenlijk zonder doel, maar deze gaat nu goed van pas komen. Wordt vervolgd...

8 opmerkingen:

Anneleen zei

Wat een prachtig boxkleed!
De ontvanger zal er zeker blij mee zijn. :-)

By Asma®a zei

Supermooi!

Ik maak het zelf nu zei

Tof gemaakt zeg en zalig zacht volgens mij ;)

Made by ilskepilske zei

Leuk gedaan!

Woohoo zei

Supermooi gedaan seg! Ook leuke stofjes gekozen!

With love - by Eva zei

Heel vrolijk!

Aurelie E. zei

Heel mooi gedaan dit boxkleed!

Joke (The Needle Of Choice) zei

Oh, zo mooi zeg! Die cactus stof is super vrolijk als boxkleed. Ik maak m'n waskussenhoezen meestal uit tricot, dat trekt makkelijker over het kussen.