zondag 16 augustus 2015

Homemade Fashion Najaar 2015 #2

In navolging van de mode tips van dit jaar: pastels, zwart/wit en dierenprints maakte ik nog een tweede set voor Nieke.

De trui is een wegkruip-sweater. Het patroon komt uit Ottobre, alleen werden er schouderstukken a la de Leather Sweater opgezet. Om de kleur roze nog eens terug te laten komen maakte ik zakken in de zijnaad.
De tricot is een schattige print van "Sisters", doet een beetje po√ęzie-achtig aan.
De roze stof is een matelassé, een doorstikte tricot.

Voor de broek gebruikte ik voor het eerst een patroon uit het magazine B*Inspired by Poppy. Het tijdschrift kreeg ik destijds in de bus met een stapel stoffen. Het bleef onberoerd, tot nu.

De broek is een skinny en houdt het midden tussen een legging en een broek. De maatkeuze was een 104 of 116. Dochterlief neigt naar een 110, volgens de maattabel moest ik echter een 104 maken.
Spannend, want zou het dan niet te krap worden voor mijn "Hollands Welvaren"?
Maar het tegendeel was waar, de broek valt bovenaan zeer ruim. Ik zette knoopsgatenelastiek in maar dat komt het model niet ten goede. Nieke moet dus nog even wachten vooral zij deze broek kan dragen.

De stof is een nep slangenleer in de kleur nude van Stofopzolder.be. Een heerlijke stof en eenvoudig om te verwerken. De achterkant van de stof is suede-achtig en gebruikte ik voor de achterpassen.
Het patroon voorziet in ritjes onderaan, op het voorbeen en op de achterzak. Ik koos ervoor alleen de ritsen onderaan te gebruiken, op de achterzakken voegde ik wat strass toe. Zitten op een rits leek mij niet zo comfortabel en niet fijn voor de nieuwe bank :)
Ik vond het een fijn patroon om mee te werken. Er volgt vast nog eens een creatie uit dit tijdschrift.


De kol zit verkeerd om....I know....wordt aan gewerkt

 The second combination is a normal sweater pattern from Ottobre. I added shoulder-pieces and pockets to give it some pink accents.
The skinny jeans is a pattern from B*Inspired by Poppy in a fake snake leather fabric.

2 opmerkingen:

Majella Vandeputte zei

Prachtig.. deze stof ligt ook nog te wachten op mij :) de trui lijkt me echt megacool

Piepow zei

O waw, die trui! Daar zou ik zelf nog wel in weg willen kruipen.