zondag 9 augustus 2015

Dagje uit met basisschoolkinderen #1

Op de blog van Sheena is een leuke serie gaande met uitstapjes voor kleine kinderen.
Omdat wij zelf ook wel eens ergens komen, zet ik haar serie graag voort op mijn blog.
Zelf hebben wij geen peuters meer, maar wel drie schoolgaande kinderen (4, 6, 9 jaar).
Ik zal dezelfde opbouw hanteren als Sheena.
Dit eerste verslag gaat over de grootste speeltuin van Europa, Linneaushof in Bennebroek (NH)

1. Omschrijving van de activiteit:
De omschrijving op de website is duidelijk: Linnaeushof mag zich met recht Europa's grootste speeltuin noemen. Hier spelen kinderen nog écht. De ruim driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties bieden kinderen de mogelijkheid om actief te spelen, waarbij het gebruik van de eigen energie en de eigen fantasie voorop staan. De perfecte locatie voor een dagje uit met familie, groepsuitje of schoolreisje!

2. Prijskaartje?
Vanaf 2 jaar betaal je 12,50 euro persoon, ouderen boven de 65 jaar betalen 10 euro.
Tickets bestellen via de website levert respectievelijk 1 euro en 0,50 euro korting.
Parkeren kost 5,50 euro.
Wij betaalden als gezin 63 euro, een hele goede prijs.

3. Wat zijn de hoogtepunten?
Op de dag dat wij het park bezochten was het heerlijk zomerweer. We togen direct naar de waterspeeltuin "Oase", waterdiepte is hier maximaal 30 cm. Het zijn verschillende baden bomvol met speelmogelijkheden en glijbanen. De kinderen konden hier volop spelen en spatten.
Vanuit mijn herinnering (1989) waren de grote glijbanen geweldig, dat vonden de kinderen nu ook, maar twee keer glijden was voldoende.
De jongens vonden de botsauto's in de binnenspeeltuin het einde.
Nieke vond de "gewone" speeltoestellen erg leuk.
Zelf viel ons de grond op, vrijwel het hele park is voorzien van gras. Het gras ligt er keurig bij en nodigt uit tot picknicken. Wij hebben heerlijk in de zon kunnen liggen terwijl de kinderen speelden.
Het voelde aan als een stadspark, waar mensen ook hun eigen klapstoelen meenamen.

Het dreumes-gedeelte hebben wij overgeslagen net als de midgetgolf, verkeerspark en de zandbakken.'
Voor elk wat wils hier in Linneaushof en daardoor nauwelijks wachttijden zelfs op een drukke dag.


4. Wat is er minder interessant?
Het was even wennen dat je hier niet vermaakt wordt. Bij pretparken als de Efteling, is het instappen en rijden maar. Hier is geen personeel te zien en niets gaat vanzelf. Een reuzenrad dient zelf aangefietst te worden, net als de draaimolens. Dit maakt het tot een ouderwetse speeltuin.

Geen spectaculaire attracties, maar kneuterigheid. 

Dat geeft het park wel zijn charme.

De binnenspeeltuin vond ik erg lawaaïg en de zitplaatsen om te kunnen eten met eigen consumpties waren minimaal. Zoals gezegd nodigde het gras uit tot picknicken maar dan moet er wel een zonnetje zijn.

Het Pirateneiland dat in de tv-reclames te zien is, vond ik matig. Een uitdagende touwbrug leidt naar een toren met alleen een glijbaan. Nieke vond de glijbaan trouwens wel heel erg leuk.

Een ander nadeel vond ik dat er binnen voor verschillende activiteiten los betaald moet worden, zoals bootjes varen en een airhockey. Dat vind ik jammer.

5. Kan je er eten en drinken?
Ja er zijn kraampjes en een restaurant. Wij hadden zelf broodjes en water mee, dus we hebben niets gekocht. Volgens mij was er veel ongezond eten te krijgen. Wij zagen dat een bolletje kaas duurder was dan een patatje.
Op de website valt te lezen dat er wel gezonde producten worden aangeboden en dat er ook rekening wordt gehouden met allergieen.

6. Is de activiteit ook geschikt voor regenweer?
Nee, bij regen ben je aangewezen op de binnenspeeltuin en die is erg klein. De glijbanen kunnen met regen niet gebruikt worden. Dus het is zeker aan te bevelen om dan een andere dag uit te kiezen.

7. Hoe lang duurt de activiteit?
Wij waren er om half elf en gingen om 16 uur weer naar huis. Vooral vermoeide kinderen maakten dat langer blijven geen optie was. We hebben nog niet alles gezien dus hadden wat dat betreft wel langer kunnen blijven. Je kunt je hier dus zonder problemen de hele dag vermaken.

8. Is het buggyvriendelijk?
Het park is gemaakt voor de 'buggy-doelgroep', dus dat is geen enkel probleem. Persoonlijk zou ik dan een draagdoek meenemen om kleine kinderen te vervoeren.

9. Wat met wc, baby-eten, rustplaatsen en andere handige kindvriendelijke weetjes?
De wc in de binnenspeeltuin is gratis en ruim, maar niet al te schoon. 
Bij de balie in de binnenspeeltuin zijn polsbandjes voor kinderen te koop voor 0,50 euro. Handig voor weglopers.
Rusten deden wij voornamelijk op het gras.
Ik zag verschillende moeders borstvoeding geven en dat kan natuurlijk overal. Heerlijk ontspannen in de buitenlucht. In de schaduw kun je ook makkelijk een baby laten slapen in een slaaptentje oid, ruimte genoeg.

10. Is het voor herhaling vatbaar?

Ja, ik vond het een heerlijk en betaalbaar dagje uit. Ontspannen en veel buiten. Wel was het erg druk, dus liever gaan we nog eens buiten de vakantie om. 


11. Eindscore en motivatie:
8/10 voor elk wat wils, ruim opgezet, heerlijke grasvelden, kneuterige sfeer. Ideaal uitje voor kinderen onder de 10 jaar.

Vinden jullie het leuk om dit hier te lezen?

Sorry this series will not be translated in English, you can use translate.google.nl

2 opmerkingen:

Sheena zei

Het klinkt heel leuk, ik kende het nog niet! Leuk om zo weer wat nieuwe ideeën op te doen :-)

Ellen Naait! zei

Altijd leuk om ideetjes op te doen voor daguitstapjes of activiteiten met de kids! Ik volg Sheena ook en vind het super interessant;)