donderdag 2 januari 2014

Weer een eerste keer: Jackie!

De afgelopen weken werden er veel "eersten" gemaakt en nu kon ik niet anders dan beginnen aan dit geweldige patroon, de Jackie.
Een samenwerking tussen Ienemiene en Emma en Mona.

Bij De Stoffenkraam vond ik een klein metertje van een mooi gebreide lap. Dat metertje maakte dat ik een maat 98 moest maken. Terwijl dochterlief een hele mooie jas van Jottum draagt die nog prima past. Ach, voor een proefversie kon een extra jas er wel bij.

De stof bleek tijdens het knippen zeer kwetsbaar, de kantjes rafelden er onder mijn ogen af. Daarop besloot ik alle geknipte stukken rondom te voorzien van een brede strook Vlieseline H200. Puur om de stof aan elkaar te houden. De kraag en voorpandbeleg verstevigde ik nog eens extra, zoals het patroon ook voorschrijft, met H250.
De voering werd een gladde stof met wattine eraan genaaid.
(oudroze) Paspelband gebruikte ik wel, zakken maakte ik ook, maar de strikken op de mouwen liet ik achterwege. De stof vond ik daar te kwetsbaar voor.

Het resultaat is geweldig, al zeg ik het zelf. Binnenkort een foto met dochterlief, nu even zonder model. 
 

4 opmerkingen:

Juffra Toertjes zei

Heel mooi!

Anoniem zei

Prachtig! Proficiat.

Steek - eltje zei

Super mooi!!!!

Piepow zei

Inderdaad, het stofje is een beetje gelijkaardig. Rondom verstevigen lijkt me nog een groter werk dan gewoon het hele stuk... Tof jasje!