maandag 1 december 2014

Mind the Moose, kerst outfit

Voor de jongens kocht ik twee Soft Catus stofjes voor het maken van feestelijke overhemden.
Uit de Green Golden Ocean collectie koos ik Mind the Moos en Indian Fever.

Echter na het lezen van haar blog begon ook ik te twijfelen. Om die reden maakte ik eerst het overhemd voor de jongste zoon.
Mind the Moose gegoten in het patroon Merry-go-Round. Een overhemd met capuchon voor mijn flierefluiter. De capuchon werd gevoerd met een effen turquoise, ook van Soft Cactus.

Met het maken van dit patroon had ik mijn 'mouwsplit-stress' al overwonnen, echter leed ik ook aan de 'ronde-zomen-paniek'. Eerdere varianten van dit patroon maakte ik daarom met een rechte zoom. Gisteren besloot ik echter '(Jingle) all the way' te gaan.

Paspelband in exact de goede kleur vinden leek mij een hopeloze tocht, vandaar dat ik zelf een simpele variant maakte. Doorgestikt met een gouden draad, dat dan wel.


6 opmerkingen:

With love - by Eva zei

Wauw, zo feestelijk!

Edje zei

Datis heerlijk mooi, dat hemdje! En zo zie je wel dat je helemaal niks te vrezen had van ronde zomen, want dat heb je perfect gedaan! Heel mooi hoor!

128 zei

Mooi!

Mieke Jansen zei

Aha, gevonden! Schoontje! Wel straf dat ik dan toch last had met het patroon, al zie ik dat jouw kap toch ook niet doorloopt tot over het midden (zoals het wel op de foto's staat). En past die kap dan echt? Want anders moet ik het misschien (ooit, als dit trauma verwerkt is) toch nog eens een kans geven :). Maar mijn controlevierkantje op mijn PDF klopte toch, dis daar kan het niet aan liggen, me dunkt

Fenna Achternaam zei

Oh nu zie ik wat je bedoelt. Ik sjoemel vaker met wat extra ruimte middenvoor. Jongste zoon heeft een breed torso :)
Op de foto valt de kap inderdaad wel gelijk aan middenvoor.
Echt dragen van de kap lukt overigens niet, meer voor de sier.
En terugkijkend had de maat 9 jaar bij oudste wel veel te lange mouwen. Daar was ik ook teleurgesteld over.
Hm...misschien toch eens overstappen op Theo van Zonen09 en zelf een kapje aanknippen.

Mieke Jansen zei

Kleine opluchting hier, dat het toch niet een grote flater is van mezelf. Maar die Theo-optie, dat is nog eens een ideetje!