woensdag 23 september 2015

Pyjama op herhaling

Hier maakte ik een pyjama die graag gedragen wordt. Omdat het ding ook wel eens de wasmachine in moet, maakte ik er direct nog eentje.
Bij Stofopzolder.be kocht ik roze matelassé, gevoerde doorgestikte tricot. Ideaal voor sweaters, echter ook heerlijk warm voor pyjama's.
Bij de Stoffenkraam kocht ik een tijd geleden al een roze/mint stof met cheeta opdruk. Thuis aangekomen voelde ik toch minder voor het stofje dan in de winkel en zo belande het in de kast.

Één en één is twee, ik combineerde de stofjes en koos een opvallen boordstof als tegenhanger. Dat is het fijne aan pyjama's, je kunt een flink kleurrijk te werk gaan.
Beide patronen komen uit Ottobre 6/2010.

Het resultaat is wederom een fijn stuk. Nieke is klaar voor de koudere nachten.




I made the same pajamas as I did here. Nieke is ready for some chilly nights. 

donderdag 17 september 2015

Lili mag naar het strand

Enkele maanden geleden kreeg ik de vraag of ik een jurkje wilde testen voor De Schatkaart.
Lili is een vrolijk, zomers tricot jurkje van maat 80 tot en met 140. Het jurkje
heeft als kenmerken een verlaagde taille, een plooirokje en een modieuze kraag.
Deze laatste is optioneel.
Daarbij is het mogelijk om Lili te voorzien van lange mouwen.

Ik koos voor de optie zonder kraag en korte mouwen.
De gebruikte stof is een pied de poule in zomertricot.

Een heel fijn jurkje met een zeer uitgebreide uitleg bij het patroon. Ideaal project voor beginners!

Binnenkort te bestellen via www.deschatkaart.be



Het zwiert prima!


Achterop sluit Lili met een kamsnap

I was asked to test a De Schatkaart pattern called Lili. A beach dress for little girls also available with long sleeves.

woensdag 16 september 2015

Wanneer er voetbal op tv is...

Gisteravond was het de avond van de match: PSV - Manchester United. De heren hier zijn PSV fanaten en dus vertrok ik naar boven, naar de naaimachine.

Eerder die avond klaagde dochterlief over haar zomer pyjama die nu toch echt te koud werd.

Bij mijn bestellingen van de wasberen van de vorige post, zat ook de turquoise stof "Arrows Pale". Dit bleek een andere kwaliteit te zijn dan de stoffen van Andrea Lauren, er zit een fijn ribbeltje in. Het deed mij denken aan een pyjama-stof en dat kwam nu dus mooi uit!

Omdat ik niet genoeg stof had voor een longsleeve en een broek, koos ik een patroon met een gesplitst voorpand en aangeknipte gesplitste mouwen.
Als tweede stof gebruikte ik een reststuk grijze tricot.
Omdat grijs ook maar grijs is, bedrukte ik het voorpand met een toepasselijke tekst. De pijlen van de turquoise stof liet ik hierbij terugkomen.

Een prachtige overwinning voor PSV en een pyjama voor Nieke. Een win-win-situatie!

Beide patronen komen uit Ottobre

De boordjes rondom de benen werden wat langer en smaller, madame houdt niet van opkruipende boorden om haar enkels (wie wel?)

De opdruk maakt het geheel compleet

The jersey Arrows Pale Turquoise I ordered seemed to me more like a pajamas fabric. And that is what I made. For my daughter I used two Ottobre patterns in which I combined the turquoise fabric with a grey. I used my Cameo to make an application on the front.




Drie wasberen op een rij

Stofopzolder.be vulde de voorraad aan met enkele prachtige tricots. Tricots van Andrea Lauren met voorzichtige prints. Mooi, maar niet te kleurig. Voor kleuters maar ook voor stoere jongens.

Omdat ik houd van matching outfits voor de kinderen, koos ik twee varianten van "Racoon Head" gecombineerd met een grijs gemêleerde tricot.

Als patroon voor de jongens gebruikte ik een simpele raglan, zoals te vinden in vrijwel elke editie van Ottobre. Daarbij maakte ik voor de jongens een colkraag.
Aangezien ik in de wasmand graag de kleding uit elkaar kan houden, kregen beide een andere versie. Voor Simon koos ik ervoor het voorpand te bedrukken met een grote wasbeer samen met mijn Cameo.

Voor Nieke koos net als hier voor de Candy jurk maar dit keer met lange mouwen.
Het accentje in de zakken verwijst naar de grote broers.





I love matching outfits for my children. That is why I ordered these two variations of Racoon Head by Andrea Lauren. For the boys I used a simple raglan pattern, for the girl I used the Candy dress from LMV.

vrijdag 11 september 2015

Etsy shop geopend

In navolging van de verkoop van mijn tekstborden op Facebook, heb ik nu voor de babykleding een Etsy shop aangemaakt.

Komen jullie even shoppen?

You can now buy my home made baby clothes in my Etsy shop!

donderdag 10 september 2015

Spannende bestelling

Enkele weken geleden kreeg ik een vraag via mijn blog of ik ook kleding op bestelling maakte.
Het leek mij een mooie uitdaging dus ik zei 'ja'.
Al eerder maakte ik hier en hier voor de bruidjonkertjes overhemden. Maar deze jongens hadden allebei dezelfde maat als Nieke. Een levende paspop in huis dus.

Dat was nu niet zo en de kindjes woonden ook niet in de buurt. Om die reden ging hun moeder aan de gang met een meetlint. De kindjes zijn van top tot teen in gemeten en dat resulteerde in twee Theo's.
Alhoewel, voor de jongen een Theo maat 134 standaard geheel verlengd inclusief mouwen tot lengtemaat 152.
En voor het meisje een smalle maat 92 Theo omgetoverd tot een Thea lengtemaat 98, volgens deze handleiding.

De moeder koos drie prachtige Soft Cactus stoffen uit. Deze serie had ik nog niet in mijn handen gehad en is prachtig. De blauwe kleur is zo mooi.

Meten, naaien, meten, naaien nog eens meten en de kleertjes konden opgestuurd worden.

En vandaag kwamen deze prachtige foto's binnen (door mij onherkenbaar gemaakt ivm privacy). Een kers op de taart!



A few week ago I was asked to sew costum made clothes for these siblings. I don't know these children, so I asked their mother to measure them.
After receiving the measurements I decided to use (again) the Theo pattern. For the boy I used size 134 which I extended to a size 152. For the girl a made a 'Thea' size 92 extended to a size 98.
And today I received these beautiful pictures! Perfect fit!

woensdag 2 september 2015

Creatief uitstapje deel x

Enige tijd geleden kreeg ik van schoonzus de vraag of wij interesse hadden in het oude fietsje van neef Anne.
Nieke is bijna uit haar 12" fietsje gegroeid, dus zonder het fietsje gezien te hebben, zei ik "ja".

Manlief haalde het fietsje bij zijn zus op en het stond even in de garage. Nieke keek er eens naar en zei: "dat is geen meisjesfiets". Duidelijk.

We besloten de fiets te pimpen. Manlief haalde de fiets uit elkaar en ging naar de Action voor de nodige accessoires. Ik toog naar de Hema voor een verfspuitbus. Dat laatste is geen aanrader, wat een vreselijke spuitbus is dat. Verf loopt enorm uit, het spuiten gaat ongelijkmatig, de fles drupt aan alle kanten.
Maar manlief zette door en de fiets werd roze met zwart.
Nadat de fiets weer in elkaar was gezet, ging ik aan de slag met de Cameo om stickers te snijden. Het werden swirls, losse vlinders en haar naam.

Het resultaat bekoorde Nieke wél. Nu nog even zijwieltjes monteren want anders kan zij er "echt pas op rijden als zij 7 is".




A few weeks ago my nephew gave his bike to Nieke. Because she thought it was a boys bike, we had to make soms adjustments. My boyfriend painted the bike and I made the stickers with my Cameo.
Now, it is really a girls bike!